La Voz de Asturias

Mallada ve «inxustes» les midíes d'aforru enerxéticu y diz qu'estropien al sector granible asturianu

Agora

La Voz
Teresa Mallada

A xuiciu de Mallada lo que tendría de faese en materia enerxético ye un plan que contemplara l'aprovechamientu de toles enerxíes

10 Aug 2022. Actualizado a las 18:15 h.

La presidenta del PP d'Asturies, Teresa Mallada, tildó esti miércoles de «inxustes» les midíes incluyíes nel real decretu llei de midíes d'aforru y eficiencia enerxética. Según la 'popular' son normes que «estropien al sector granible asturianu».

Nunes declaraciones realizaes por cuenta de la so visita a la Feria Internacional de Muestres d'Asturies (Fidma), Mallada dixo que'l plan d'aforru ye «absolutamente inxustu» y foi impuestu por un gobiernu central que se caracteriza polos decretazos, «les imposiciones y los discurrimientos».

«Nun entendemos que faigan les coses asina», indicó, señalando que sectores como l'hosteleru van ser los que más van carecer les consecuencies d'eses midíes.

«Gobiernen a base de parches en cuenta de xestionar d'un mou afayadizu», llamentó Mallada, que cargó contra l'actual presidente d'Asturies, Adrián Barbón, por faer un «siguimientu escandalosu» del presidente del Gobiernu, Pedro Sánchez, y de nun defender los intereses de los asturianos.

A xuiciu de Mallada lo que tendría de faese en materia enerxético ye un plan que contemplara l'aprovechamientu de toles enerxíes, dende les anovables hasta la enerxía nuclear.

Preguntada por propuesta del Gobiernu asturianu de midíes d'aforru enerxéticu adicionales a les contemplaes nel real decretu, Mallada dixo que «ye más de lo mesmo» y aportunó en «qu'Asturies se merez un gobiernu que defenda los sos intereses», informa Europa Press.


Comentar