Izquierda Xunida reclama que'l Principáu lidere la candidatura d'Uviéu a la Unesco

La Voz

AGORA

La consejera de Cultura del Principado en la Junta General  .Berta Piñán
Berta Piñán

La portavoz d'IX na Xunta Xeneral, Ángela Vallina, reclama la comparecencia urxente de la conseyera de Cultura

09 ago 2020 . Actualizado a las 20:25 h.

La portavoz d'IX na Xunta Xeneral, Ángela Vallina, reclamó la comparecencia urxente de la conseyera de Cultura, Berta Piñán, nel Parllamentu asturianu pa, según la diputada, «empezar a entamar y planiar l'apoyu del Principáu a les propuestes d'Uviéu pa patrimoniu de la humanidá».

«Esta candidatura d'Uviéu va impulsar un proyectu cultural en toa Asturies qu'hai que diseñar con tola sociedá asturiana. Iniciatives como ésta pónennos nel mapa universal y el Principáu tien agora que vincular a tol Principáu pa qu'esta iniciativa local val pa impulsu a otres asemeyaes que puen integrase nun únicu conceptu de valor cultural asturianu. Namás el procesu que lleva la declaración yá ye un beneficiu, informa Europa Press. L'Alministración cultural asturiana tien que lideralu», señaló Vallina e informa Europa Press.

Izquierda Xunida entiende que la riqueza histórica y cultural d'Uviéu ye un patrimoniu que «tien que ser puestu en valor». «Uviéu méritos abondo pa la declaración de la ciudá como Patrimoniu de la Humanidá, títulu que yá ostenten los monumentos prerrománicos», señaló.