Asturies celebra esti vienres el Día de les Lletres con descuentu del 10% en tolos llibros n'asturianu

La Voz UVIÉU

AGORA

El Principáu celebra esti 7 de mayu'l Día de les Lletres Asturianes sol lema Nel Amaro, la voz comprometida, pa rindir homenaxe al escritor mierense

06 may 2021 . Actualizado a las 19:16 h.

Asturies celebra esti vienres 7 de mayu'l Día de les Lletres Asturianes sol lema Nel Amaro, la voz comprometida, pa rindir homenaxe al escritor y artista mierense coincidiendo colos diez años de la so muerte y los 75 de la so nacencia.

Esti vienres tolos llibros o discos n'asturianu y gallego-asturianu van tener un descuentu del 10% y los llectores van recibir de regalu Pruebes d'autor. Les siete vides de Nel Amaro, un llibru integráu por siete artículos sobre l'escritor y el contestu cultural, social y políticu de la so obra, qu'inclúi amás material gráficu. Sobre la presencia del gallego-asturianu na Selmana de les Lletres, la Conseyería de Cultura editó l'antoloxía Al aveiro d'un trabatel, que recueye e ilustra una muestra de la poesía publicada en Trabatel. Revista eonaviega de lliteratura.

La publicación va distribuyise gratuitamente en llibreríes dl Navia-Eo'l 7 de mayu, Día del Llibro Asturianu, al mercar un llibru nesta llingua. La programación de la Selmana de les Lletres va acabar esti vienres 7 en Llaboral Centru d'Arte, en Xixón, cola sesta edición de Entaína a escribi', un concursu de microrrellatos improvisaos n'asturianu pa menores de 35 años, informa Europa Press.