Barbón y el rector de la Universidá d'Uviéu van asistir al actu de l'ALLA pol Día de les Lletres

La Voz UVIÉU

AGORA

Acto de toma de posesión del rector de la Universidad de Oviedo, Ignacio Villaverde
Acto de toma de posesión del rector de la Universidad de Oviedo, Ignacio Villaverde

L'actu va celebrase nel Teatru Campoamor y va acoyer el nomamientu de los académicos nuevos y del discursu del presidente de l'Academia

06 may 2021 . Actualizado a las 19:21 h.

El presidente del Principáu, Adrián Barbón, y el rector de la Universidá d'Uviéu, Ignacio Villaverde, van asistir al actu institucional qu'entama l'Academia de la Llingua Asturiana con motivu del Día de les Lletres Asturianes. L'actu va celebrase nel Teatru Campoamor, d'Uviéu.

Per otru llau, tamién van asistir a la Xunta Extraordinaria de l'Academia, que va acoyer el nomamientu de los académicos nuevos y del discursu del presidente de l'Academia, Xosé Antón González Riaño, la conseyera de Cultura, Política Llingüística y Turismu, Berta Piñán, y el director xeneral de Política Llingüística, Antón García.

Los miembros nuevos de la institución son el escritor Xandru Martino como académicu correspondiente y a la periodista Pilar Rubiera Alonso como miembru d'honor. Xandru Martino Ruz ye escritor en llingua asturiana e investigador, onde destaca poles adaptaciones funcionales del léxicu del asturianu. Per otru llau, Pilar Rubiera ye periodista, informa Europa Press.