Soberanía alimentaria

AGORA

Producción y comercialización de leche ecológica. El dinero para montar el negocio dependerá de varios factores: desde el período para convertir la tierra o el ganado a la granja
Producción y comercialización de leche ecológica. El dinero para montar el negocio dependerá de varios factores: desde el período para convertir la tierra o el ganado a la granja E. Moldes

02 jul 2021 . Actualizado a las 05:00 h.

¿Qué ye la soberanía alimentaria?¿Fai falta? P'Amigos de la Tierra ye una agricultura y ganadería social y sostenible, que garantice una alimentción de calidá, basada en métodos de producción que puxen pola proteición ambiental, el bientar animal y el caltenimientu de los recursos ñaturales. Que garantice la calidá de vida de los pequeños y medianos agricultores pa caltener un mediu rural social, ambiental y económicamente vidable. Tamién ye'l drechu de los pueblos a alimentos suficientes, sanos y producíos de mou ecolóxicu.

L'autoabastecimientu de les necesidaes alimenticies d'un pueblu, ensin depender de les importaciones va acullá de la producciónd'alimentos. Inclúi les semientes, preseos bio, teunoloxía y xenética.

Poro, la FAO, (Food and Agriculture Organization, Organización de les Naciones Xuníes pa l'Alimentacióny l'Agricultura) recoyéndolos de les ONG, afita seyes pegoyos pa la soberanía alimentaria: