Avilés va ser la sede del Campeonatu d'España d'Atletismu sub 16 en 2022

G.G. REDACCIÓN

AGORA

Pista de atletismo «Yago Lamela»
Pista de atletismo «Yago Lamela» Deporte Astur

Va ser la primer gran competición qu'acueya l'estadiu Yago Lamela tres la renovación total de la superficie sintética

14 jul 2021 . Actualizado a las 05:00 h.

Avilés va ser la sede del Campeonatu d'España d'Atletismu sub 16 en 2022, dempués de qu'asina lo decidiera la Federación Española d'Atletismu pal so docenu nacional oficial nes distintes modalidaes y categoríes, incluyíos trés absolutos.

Va ser la primer gran competición qu'acueya l'estadiu Yago Lamela tres la renovación total de la superficie sintética, na que van invertir cuasi 600.000 euros, informó esti llunes el Conceyu. La competición va celebrase nel Estadiu Municipal Yago Lamela del Complexu Deportivu d'El Quirinal el 9 y 10 de xunetu de 2022.

Con esta concesión, van ser dolce los nacionales d'atletismu apostaos na ciudá, nes distintes modalidaes y categoríes, destacando los absolutos de 1948 y 1952 nes vieyes pistes de ceniza del Suárez Puerta, y el más recién, en 2010, yá nel actual estadiu.

Va Ser la primer gran competición qu'albergue El Quirinal tres la completa renovación de la superficie sintética de rodadura. L'entamu de les obres de remodelación de la pista taba previstu pa setiembre, con un plazu d'execución de 5 meses, y una inversión total de 590.825 euros.