Lluis Aique, nel Veranu Lliterariu de Corvera

La Voz REDACCIÓN

AGORA

Imagen de archivo del Verano Literario de Corvera
Imagen de archivo del Verano Literario de Corvera Ayuntamiento de Corvera

L' autor va participar nel Veranu Lliterariu col cuentu «Lin quier esnalar»

10 jul 2022 . Actualizado a las 11:35 h.

Nesti 2022 el Veranu Lliterariu, una iniciativa del Serviciu de Normalización Llingüística de Corvera que cumple la décima edición, torna p’averar la lliteratura infantil n’asturianu a la reciella corverana. El llunes 11 de xunetu va tener la vez nesta actividá l’escritor Lluis Aique Iglesias. 

Lluis Aique Iglesias (Sotrondio, 1967) ye profesor, escritor y traductor; foi ganador nel 2018 del premiu «María Xosefa Canellada» de lliteratura infantil y xuvenil cola obra Invisible y del «Premiu Radagast de novela 2021» con «La vieya», amás d’otros concursos lliterarios. Cola editorial Pintar-Pintar publicó llibros dirixíos al públicu infantil, casu de «Lin quier esnalar» o «Lin xube al carabín». 

Lluis Aique Iglesias va participar nel Veranu Lliterariu col cuentu «Lin quier esnalar», un cuentu oníricu que nos presenta a Lin, un neñu que quier esnalar pero que nun tien ales y que nun sabe que’l vuelu, igual que la vida, vien ensin instrucciones.   

L’alcuentru ente l’escritor y la reciella de Corvera va facese’l llunes 11 de xunetu a les 11:30 hores nel Salón d’Actos del Centru Sociocultural de Les Vegues y l’asistencia ye llibre y de baldre.