El Principáu va tener un superávit del 0,6 % en 2023, según l'AIReF

G.G. REDACCIÓN

AGORA

Billetes de euro
Billetes de euro

L'AIReF estima que la ratiu delda/PIB del Principáu d'Asturies va asitiase al zarru del exerciciu nun 15,1%

06 jul 2023 . Actualizado a las 17:35 h.

L'Autoridá Independiente de Responsabilidá Fiscal (AIReF) preve que'l Principáu d'Asturies llogre esti añu un superávit del 0,6 % del PIB, lo que supón ameyorar en dos décimes la previsión que realizó va trés meses, y en contraste col déficit del 0,4 % previstu pal conxuntu de les autonomíes.

Amás, l'AIReF estima que la ratiu delda/PIB del Principáu d'Asturies va asitiase al zarru del exerciciu nun 15,1%, puntu y mediu per debaxo del zarru del pasáu añu. Dáu'l contestu nel que s'enmarca anguaño la ellaboración de los presupuestos pal añu qu'entra, l'AIReF encamienta a la comunidá qu'evite xubes de gastos o amenorgamientos d'ingresos de calter estructural financiaes con cargu a la xuba d'ingresos temporal que se va producir en 2024 y que tenga en cuenta l'aplicación de la regla de gastu, anque suponga algamar temporalmente una situación de superávit.

Nel so informe xeneral, l'AIReF alza'l déficit del subsector de les comunidaes autónomes pa 2023 una décima y asítialu nel 0,4 % del PIB.

A nivel individual, l'AIReF ameyora les previsiones recoyíes nos informes sobro los presupuestos iniciales pal Principáu d'Asturies, País Vascu y la Comunidá Foral de Navarra y empeora les sos perspectives n'Andalucía, Islles Baleares, Castiella y Llión, Castiella?La Mancha, Cataluña, Comunidá de Madrid, Galicia y La Rioxa. Caltien les estimaciones de saldu nes demás comunidaes.