Reabiertes al públicu les cueves d'El Pozu'l Ramu y El Pindal, el castru de Cuaña y l'ídolu de Peña Tu

La Voz OVIEDO

ACTUALIDÁ

De izquierda a derecha,  el director general de Cultura y Patrimonio, Pablo León;  el alcalde de Ribadedeva, Jesús Bordás, y la consejera  de Cultura, Política Llingüística y Turismo Berta Piñán,  junto al acceso de la cueva de El Pindal.
De izquierda a derecha, el director general de Cultura y Patrimonio, Pablo León; el alcalde de Ribadedeva, Jesús Bordás, y la consejera de Cultura, Política Llingüística y Turismo Berta Piñán, junto al acceso de la cueva de El Pindal. Principado de Asturias

La reapertura ye una vez que pudieron cumplir los protocolos que garanticen la seguridá de trabayadores y usuarios

10 jun 2020 . Actualizado a las 17:14 h.

La conseyera de Cultura, Política Llingüística y Turismu, Berta Piñán, visitó esti miércoles la cueva d'El Pindal, en Pimiango, pola so reapertura al públicu. Dende güei tamién se puen facer visites a la cueva d'El Pozu'l Ramu, La Cuevona, el castru de Cuaña y l'Ídolu de Peña Tu.

Piñán, que tuvo acompañada pol director xeneral de Cultura y Patrimoniu, Pablo León, y pol alcalde de Ribedeva, Jesús Bordás, recordó que la reapertura de les cueves con arte rupestre ye una vez que pudieron cumplir los protocolos que garanticen la seguridá de trabayadores y usuarios. Na so visita la conseyera de Cultura valoró la importancia del Documentu Técnicu pa cueves, xacimientos arqueolóxicos y monumentos, publicáu como ferramienta pa salvaguardar la vuelta a l'actividá de los xacimientos rupestres.

El trabayu, integráu na web que'l Gobiernu d'Asturies caltién abierta pa informar sobre la crisis, ye'l más complementáu de los preparaos a nivel nacional no referente a xacimientos rupestres. Les cueves afixeron les turnos y los pases a les midíes de salvaguarda y protección énte la emerxencia sanitaria. Asina, n'El Pozu'l Ramu almítense 5 persones por visita y la cueva rioseyana va tener cinco pases, dende les 11:00 hasta les 17:00 hores. El Pindal tamién amenorga a grupos de 5 persones les visites y va ufiertar trés pases a partir de les 10:30 hores y cada 90 minutos.

L'Ídolu de Peña Tu abre de 10:00 a 17:00 hores y va tener pase llibre siguiendo les instrucciones del vixilante. El castru de Cuaña, qu'ufre serviciu ente les 10:30 y les 17:30 hores, almite un máximu de 20 visitantes, y de 10 persones nes visites guiaes; y la Cuevona, qu'abre a les 10.15 hores, ufierta dos pases fixos a les 11:45 y a les 16:15 hores, con cinco persones máximu, informa Europa Press.