
El Conceyu pon en marcha los Episodios Gastronómicos, cuatro rutes qu'axunten cultura ya historia
29 sep 2021 . Actualizado a las 05:00 h.El Conceyu de Mieres, al traviés de les conceyalíes de Cultura y Turismu que dirixe Juan Ponte, pon en marcha esti mes d'ochobre los Episodios Gastronómicos del conceyu de Mieres, una serie de rutes per distintos puntos y zones del conceyu nos que s'axunta cultura, historia y gastronomía dando la posibilidá de percorrer el conceyu parando a tastiar productos y platos en puntos bien simbólicos y emblemáticos del conceyu.
Unos Episodios Gastronómicos qu'entamen esti sábadu 2 d'ochobre col episodiu de Mieres y que van rematar el 23 d'ochobre col Valle de Turón, pasando'l día 9 per Baíña y Uxo y el 16 per Cuna y Cenera. Aventures gastronómiques enmarcaes dientro de les rutes temátiques qu'estes conceyalíes entamaron tol branu col oxetivu de promocionar y dar a conocer el patrimoniu del conceyu.
Unes rutes que llograron un gran ésitu y que rematen con estes cites colo meyor de la nuesa gastronomía, dando protagonismu al legáu de les guisanderes, los embutíos de Turón, el chocolate d'Uxo o la casadiella del Valle de Cuna, por poner solo dellos exemplos de lo que les y los participantes van atopar nestes cites pa descubrir y redescubrir el conceyu al traviés de los sos sabores más característicos.